Lauwers 18b 9405BL Assen
info@sinewave.nl

Portfolio

Embedded engineering

MaConn is het door ons ontwikkelde Machine Connectie en monitoring platform. Dit platform kan o.a. worden toegepast in prototypes of kleine productie series. Uitgebreide connectiviteit opties waaronder LTE-M2, NB2-iot, GPS|GNSS, WiFi en BT5. Vele IO opties, ultra-low power, diverse sensoren en batterij voeding maken dit platform extreem veelzijdig. Lees voor meer informatie onze datasheet.

MaConn mainboard
Overzicht van PCBA’s voor Comforest

Voor Smart Indoor Climate, oftewel Comforest hebben wij de hardware en embedded software ontwikkeld. Een samenspel van sensoren, actuatoren en connectiviteit zorgen voor het energie zuinig verzamelen van omgevings-variabelen, het bedienen van de HVAC installatie en de andere energieverbruikers in kantoorpanden. Op deze manier maakt Comforest een kantoorpand energie zuinig zonder het verlies van comfort.

“Ken je het? Je stapt uit de trein en gaat in de drukke fietsenstalling op zoek naar je fiets. Maar waar stond die nou geparkeerd.” De Flitsbel, een handige bel die oplicht op commando helpt je hierbij. Middels de afstandsbediening met een bereik tot wel 100m activeer je gemakkelijk de felle knipper LED en vind je snel je fiets! Voor Flitsbel hebben wij de elektronica en embedded software ontwikkeld.

Flitsbel start-up
Adaptive Camouflage

Ministerie van Defensie – Adaptive Camouflage. Camouflage dat zich aanpast aan de omgeving, niet alleen optisch in kleur, maar ook thermisch! Wij hebben een technologie demonstrator ontwikkeld voor het Ministerie van Defensie die precies dat doet. Dit is gedaan met speciaal ontwikkelde thermochromatische verf, thermo-elektrische actuatoren en diverse connectie protocollen. De demonstrator was tevens op afstand bestuurbaar en kon zelfs van vorm veranderen.

RustBuster challenge. Schepen, pijpleidingen en andere metalen objecten zijn altijd onderhevig aan oxidatie. Al decennia wordt dit tegen gegaan door ‘Sacrificial Cathodic Protection’. Dit heeft als groot nadeel dat zink of aluminium wordt opgeofferd en periodiek vervangen moet worden. Sinewave heeft een POC ontwikkeld welke op basis van ‘Active Cathodic Protection’ welke het zelfde bereikt, zonder dat anodes periodiek vervangen moet worden. momenteel wordt er gezocht naar oplossingen om dit systeem autonoom in stand te houden.

Een roestige pijpleiding